2016. május 10., kedd

"Mindenmentes" csokis jégkrém

Na jó, nem minden, de cukor-, tej-, és tojásmentes. Főzni sem kell és fagyigép sem kell hozzá. A hihetetlen része, hogy napok múlva sem fagy kővé, hanem megmarad a csodás habos állaga. (Ehhez kell a pillecukor). Szuper, nem? :-)  Ráadásul alig van benne szénhidrát! Főleg, ha eritrittel édesítitek. Én most nyírfacukrot használtam. A receptet Nórinál találtam,
ezúton is köszönet érte. :-* 


Hozzávalók 11-12 darabhoz:
-400 ml kókuszkrém (Cocomas)
-3db cukormentes pillecukor
-100g magas kakaótartalmú (nálam 84%-os) étcsokoládé
-5 dkg nyírfacukor
-1 kiskanál vaníliakivonat

Elkészítés:
A csokoládét törjük össze és vízgőz fölött fél-egy deci kókuszkrémmel olvasszuk fel. Tépkedjük bele a pillecukrot vagy vágjuk apróra és forgassuk a csokiba. A többi kókuszkrémet és a nyírfacukrot elektromos habverővel habosítsuk addig, míg kb másfélszeresére nem nő a térfogata. Adjuk hozzá a csokit és -továbbra is a habverővel- alaposan keverjük el. Ízesítsük a vanília kivonattal. 
Öntsük a jégkrém formákba és egy éjszakára tegyük a mélyhűtőbe. 

Az eredmény: nagyon csokis, picit kókuszos, habos pálcikás jégkrém. :-) Ami tényleg nem fagy betonná. :-D 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...