2016. március 28., hétfő

Nyírfacukros linzer tojások vaníliás baracklekvárral

 Ezúton kívánok Kellemes Húsvéti Ünnepeket Minden Kedves Olvasómnak! <3


Nincs új a nap alatt, hasonlót már készítettem, bár egy másik ünnepre. :-)
Ez a tojás alakú megoldás nagyon megtetszett, így idén ez lett az egyik locsolóváró süti. Főleg, hogy egy ideje mindenhol "belefutok": itt és itt és itt is...
Hát akkor nálam sem maradhat ki! :-)


Hozzávalók 45 db pici tojáshoz:*
 -30 dkg DW sütőliszt
-20 dkg vaj vagy margarin
-10 dkg nyírfacukor por
-1 kis tojás
-1 csipet só
-1 kk vanília kivonat
+ a töltéshez tetszőleges cukormentes lekvár
(nálam a nyáron eltett vaníliás sárgabarack lekvár került bele)


Elkészítés:

A száraz hozzávalókat vegyítsük el, morzsoljuk el benne a vajat és dolgozzuk bele a tojást. A hagyományos linzer recept szerint csak a tojás sárgájára van szükség, viszont nekem nem állt össze a tészta, így belekerült a fehérje is. Pont jó így! Gyúrjuk össze, és legalább 30 percre tegyük a hűtőbe. Nyújtsuk ki vékonyra (a legjobb két réteg folpack vagy sütőpapír között, így nem kell plusz liszt), és szaggassunk ki belőle a tojásokat. A felének a közepét lyukasszuk ki egy pici kiszúróval. (Nálam ez most egy folyékony édesítő kupakja volt). Sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, külön a teli és külön a lyukas tojásokat. 


180 fokra előmelegített sütőben süssük őket világosra. A lyukasak körülbelül 10, a teli tojások 12 perc alatt lettek kész. Persze ez függ a sütőtől is. Akkor jó, ha kis színt kapott az alja. Kicsit hagyjuk hűlni őket, majd langyosan töltsük meg a lekvárral. 


 Jó étvágyat és sok locsolót! Vagy keveset. Ki mit szeretne. :-)


 * 4,5 cm-es kiszúrót használtam, így lett 90 linzer belőle= 45 "töltött tojás". :-)

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...