2015. május 14., csütörtök

Epres joghurthab- retro édesség diabetikusan :-)

Ugye nem gondoltátok, hogy az eper szezon közepén csak citromos joghurthabot csinálok?! :-D Tessék csak tessék, itt az epres is!


Hozzávalók:
-200 ml habtejszín
-200 g görög joghurt
-300 g eper (tisztítva mérve)
-6 g zselatin
-0,5 dl hideg víz
-100 g eritrit*
-5 ml folyékony édesítő*
(+1 csomag habfixáló, ha valaki biztosra akar menni).


Elkészítés:
A megmosott epret csumázzuk ki és pürésítsük botmixerrel. Áztassuk be a zselatint 0,5 dl hideg vízbe. Amikor megduzzadt, öntsük rá az epervelőt, a folyékony édesítőt, szórjuk bele az eritritet és állandóan kevergetve melegítsük fel. (Forró legyen, de ne forrjon!) Húzzuk le a tűzről, keverjük bele a joghurtot és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A hideg (!) tejszínt verjük habbá és forgassuk bele az epres-joghurtos krémbe. Osszuk szét 4 nagyobb vagy 6 kisebb pohárba és néhány órára tegyük a hűtőbe dermedni. 


*Most nem nyírfacukrot hanem eritritet használtam, mert az eper miatt így is magasabb a joghurthab CH tartalma, mint a citromosnak. Ezt az édesítőt keverni szoktam valamivel, mert önmagában nekem nem elég édes.

Ha tetszett a recept, nézd meg a citromos joghurthabot is! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...