2014. szeptember 11., csütörtök

Isteni szilvás sütemény cukor nélkül


 Ez a  leges legjobb szilvás süti recept! Az eredetit Rozinál találtam. Sokat nem változtattam rajta, szinte csak  a cukrot és a lisztet cseréltem le (utóbbi miatt több tej került bele, mert a CH csökkentett lisztek jó sok folyadékot vesznek fel), és már meg is volt a diabetikus receptúra :-) Az előírt sütési időnél nekem jóval többre volt szükség. Ha biztosra akartok menni, végezzetek tűpróbát!


Hozzávalók:
-200 g eritrit
-150 g szobahőmérsékletű vaj
-5 tojás
-300 g DiaWellness sütőliszt
-1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna
-1 kk vanília velő
-1 csipet só
-8-10 evőkanál+ 1 dl tej
A tetejére:
-600 g szilva
-4 ek eritrit
- 2 tk fahéj
+ egy kis vaj és liszt a tepsihez.


Elkészítés:
Magozzuk ki a szilvát és tegyük félre.
A vajat keverjük habosra az eritrittel és a vaníliával. Egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját és keverjük tovább. Öntsük bele a tejet és miután egyneművé dolgoztuk, szórjuk bele a sütőporral, szódabikarbónával és a sóval elvegyített lisztet. Ha mindent jól eldolgoztunk, forgassuk bele a tojások keményre vert habját. (Sokkal sűrűbb tészta lesz, mint egy piskóta. Ez így tökéletes. Ha megsült, igazán puha és szaftos süteményt kapunk, és a sűrű tésztának hála nem fog a gyümölcs lesüllyedni az aljára.) Simítsuk kivajazott-kilisztezett kb 34*22 cm-es tepsibe. Rakosgassuk rá a szilvát, és szórjuk meg a fahéjjal elkevert eritrittel. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük.


Jó étvágyat! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...