2014. március 27., csütörtök

Répatorta muffin illatos mázzal tönkölylisztből, cukormentesen


 Lassan közeledik a Húsvét, ezért most egy könnyű (és nagyon finom) répatorta muffin receptet mutatok Nektek. Tortát sütni nem mindenki szeret, de így muffinnak elkészítve szerintem még a kezdő háziasszonyok (vagy a kevésbé rutinos urak) is bátran megpróbálkozhatnak vele. Ezt elkészíteni tényleg nem ördöngősség, de a krémbe cseppentett narancsvirágvíztől mégis különleges süteményt varázsolhatunk az ünnepi asztalra. 


 Hozzávalók 12 db-hoz:
-200 g fehér tönkölyliszt
-100 g nyírfacukor
-150 g reszelt sárgarépa
-2 tojás
-100 g natúr joghurt
-100 ml olaj
-1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna
-1-1 nagy csipet só, őrölt fahéj és gyömbér
-1 kezeletlen narancs és 1 citrom reszelt héja


A mázhoz:
-100 g mascarpone
-30 g nyírfacukor por
-fél narancs leve
-1 tk narancsvirágvíz (elhagyható)
A tetejére
-egy narancs reszelt héja.


Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a nyírfacukorral. Adjuk hozzá a joghurtot és az olajat, reszeljük bele a citrusok héját, majd alaposan keverjük össze. A lisztet vegyítsük el a sóval, a fűszerekkel, a szódabikarbónával és a sütőporral, forgassuk össze a reszelt sárgarépával és lazán dolgozzuk el a "cukros" tojásokkal. Osszuk el szilikon a muffin formák mélyedéseiben. Toljuk 200 fokra előmelegített sütőbe 25 percre. 
A máz hozzávalóit alaposan keverjük össze, és ezzel díszítsük a kihűlt muffinok tetejét, végül szórjuk meg reszelt narancshéjjal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...