2013. július 5., péntek

Lemon curd, azaz citromkrém (diabetikus)


Lemon curd, vagyis  angol citromkrém . Egyszerre fanyar, édes, krémes. És az illata... Imádom !!! :-)
Nézelődtem sok helyen recept után kutatva, de aztán szokás szerint saját kísérletbe kezdtem. Első nekifutásra majdnem perfekt lett, csak az édességén kellett még korrigálni kicsit, de plusz 5 dkg eritrit, és megvolt a tökéletes recept! Be kell vallanom, összesen két citrom állt rendelkezésemre mikor belevágtam, így citromlével pótoltam a hiányzó levet. Így is gyönyörű lett a színe, fantasztikus az illata, és ízre is marha jó!


Hozzávalók:
-2 citrom reszelt héja
-200 ml citromlé
-200 g eritrit
-7,5 dkg vaj
-4 tojás
-1 dkg kukorica keményítő


Elkészítés:
Vízgőz fölött keverjük el a citromlevet az eritrittel, míg fel nem oldódik. Adjuk hozzá a vajat és a reszelt cirtomhéjat. A tojásokat habarjuk el, majd keverjük csomómentesre a keményítővel. Ha a vaj felolvadt, öntsünk egy keveset a citromos keverékből a tojáshoz, keverjük össze, végül az egészet öntsük vissza a többi citromléhez. Folyamatosan kevergessük a vízgőz fölött, amíg besűrűsödik. (Forrnia nem kell, a citromos rántotta túl bizarr). Ha elkészült, tegyük félre hűlni, közben néhányszor keverjük át.
Tiszta üvegekbe töltve napokig eláll a hűtőben, de akár azonnal rákenhetjük süteményre, tölthetünk vele pitét, vagy ízesíthetünk  szinte bármilyen édességet.

Legközelebb megmutatom, melyik sütihez kellett a "kísérlet" :-)

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...