2013. február 12., kedd

Bacon-ös tükörtojás muffin sütőben némi extrával :)

Tükörtojást muffin sütőben sütni nem az én ötletem volt. Viszont így pikk-pakk finom és újszerű ételt rittyenthetünk az asztalra szinte nulla munkával. :-)
Igaz, hogy nem éppen reform kaja, de egy nagy kupac friss zöldséggel és teljes kiőrlésű vagy magos pirítóssal szerintem remek reggeli! Ráadásul a kenyér pirítással sem kell külön bajlódnunk, csak pakoljuk őket a rácsra a muffin sütő mellé, és készül magától. Addig lehet zöldséget aprítani vagy elkészíteni a teát. Hogy legyen benne egy kis extra, a tojások alá egy-egy darabka kecske sajtot csempésztem.
Hozzávalók két személyre:
-4 tojás
-8 szelet bacon
-egy ujjnyi darabka kecske sajt (tojásonként egy dobókockányi)
-1 kk olíva olaj
-só, színes bors, Provence-i fűszer keverék
-A tálaláshoz: 8 szelet teljes kiőrlésű vagy magos toast, friss saláta

Elkészítés:
A muffin sütő mélyedéseit kenjük ki az olíva olajjal. A bacon csíkokat vágjuk félbe, és béleljük ki a lyukakat úgy, hogy ne maradjon rés közöttük.
Mindegyikbe tegyünk egy-egy darabka kecske sajtot, majd óvatosan üssünk rájuk egy tojást.A tetejét ízlés szerint fűszerezzük. Az üresen maradt mélyedéseket töltsük meg félig vízzel, majd tegyük az előmelegített sütőbe. (4-es fokozatra).
 Ha túl gyorsan elkezdene pirulni a szalonna és a tojások még folyósak, akkor takarjuk le alufóliával és úgy süssük készre őket.
Amikor már majdnem kész, tegyük mellé a pirítósnak szánt kenyeret. Tálaljuk friss zöldségekkel.


 Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...