2012. október 7., vasárnap

Sült puding csokoládé és vanília ízben (diabetikus)

Erre a receptre az októberi Nők Lapja Konyhában bukkantam rá.
Szeretek saját finomságokkal kísérletezni, de ezt muszáj volt kipróbálni!
Nagyon egyszerű (Kb 5 perc munkát igényel) , egészséges, kevés hozzávalóval, ráadásul alig van benne szénhidrát :-)))
Az újságban a vaníliás puding receptje szerepelt (aminek finom madártej íze van), de én a feléhez kevertem egy kis kakaót, így a megadott mennyiségből 2 vaníliás, és 2 csokis pudingom lett.
Ha szeretnénk valami édességet az asztalra varázsolni, de nincs sok időnk, akkor szívből ajánlom a házi sült pudingot. Amíg a sütőben csücsülnek, addig összedobhatjuk az ebédet.
Hozzávalók 4 személyre:
-2 tojás+1 tojássárgája
-2 ek nyírfacukor
-4 dl tej
-1 rúd vanília (1 kk vaníliavelő)
+ 1 dkg keserű kakaópor
Elkészítés:
-Mérjük ki a tejet, adjuk hozzá a tojásokat, a nyírfacukrot, és a vaníliát, és alaposan keverjük simára.
A felét osszuk el két szuflé formában.
A másik felét keverjük el a kakaóporral.
Mivel hideg a tej, nem tudjuk majd simára keverni a kakaóval, de a sütőben majd szépen feloldódik. Osszuk el a másik két formában.
Állítsuk a formákat egy tepsibe, öntsünk alájuk vizet, és ebben a vízfürdőben süssük őket 140 fokon kb 50 percig. Akkor van kész, ha láthatóan összeáll, és rezgős a teteje.
Jó étvágyat :-)

Ui:Ha tetszett, nézd meg a Fahéjas sütőtök pudingot is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...