2012. október 14., vasárnap

Mediterrán túrókrém


Egy újabb ötlet, hogy ne bolti vackokkal kenjük meg a kenyeret.
A túróhoz feta sajtot kevertem, kétféle friss bazsalikommal, oreganoval és fokhagymával ízesítettem.
Magos pirítóssal és egy nagy kupac paradicsommal, uborkával verhetetlen vacsora!


Hozzávalók:
-500 g zsírszegény túró
-200 g feta sajt
-1 ek olíva olaj
-2 ek tejföl
-2 gerezd fokhagyma
-1 marék friss görög bazsalikom
-1 marék friss lila bazsalikom
-néhány szál friss oregano
-1 kk só
-1 kk őrölt fehér bors


Elkészítés:
A zöldfűszereket mossuk meg és vágjuk apróra.
Egy villával törjük össze a túrót, keverjük hozzá a feta sajtot, a tejfölt, a zúzott fokhagymát, a kétféle bazsalikomot, az oreganot, az olívát, és sózzuk, borsozzuk.
Tegyük pár órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Tálaláskor locsoljunk rá egy kis olívát és díszítsük friss fűszerekkel.
Kínáljunk hozzá magos graham pirítóst és egy nagy kupac zöldséget (paradicsomot, paprikát és uborkát).

Jó étvágyat! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...