2012. október 1., hétfő

Majorannás tejes-májas

Hétvégén megint megcsináltam Anyukám tejes-májasát.
Ez után még az is megnyalja a tíz ujját, aki amúgy nem szereti a májat.
Alig van vele munka, és rettentő finom! A bolti változattal ellentétben pedig csak természetes hozzávalókat tartalmaz. Anya receptjén csupán annyit változtattam, hogy a fokhagyma és a majoranna mellé egy kis kakukkfű is került bele.

Hozzávalók:
-500 g csirkemáj
-200 ml tej
-25 dkg vaj vagy margarin
-5 gerezd fokhagyma
-só, bors (én most frissen őrölt színeset használtam)
-1 csomag majoranna
-1 tk kakukkfű

Elkészítés:
-A megtisztított májra öntsünk 2 dl tejet, nyomjunk bele 3 gerezd fokhagymát, és főzzük meg. (Kb 10 perc).
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a majorannát és a kakukkfüvet, majd nyomjunk bele még 2 gerezd fokhagymát.
Turmixoljuk össze,és még melegen (nem tűzforrón) keverjük hozzá a 25 dkg vajat vagy margarint.
Öntsük tálakba (ebből a mennyiségből 2, a képen látható tálnyi lett), és ha kihűlt, tegyük a hűtőbe dermedni.
Jó étvágyat :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...