2012. június 23., szombat

Tonhalas krumpligolyók csilis-citromos joghurttal

Forró tonhalas krumpli golyók hűs citromos-csilis görög joghurttal

Ez az étel egy olyan receptversenyre készült , ahol tonhalat kellett felhasználni.
Arra gondoltam, hogy sokan a tonhal krém, vagy a tonhalas tészta valamilyen változatát készítik majd el, ezért én kitaláltam valami teljesen mást. Íme:


Hozzávalók:
-30 dkg krumpli
-2 konzerv olajban eltett tonhal
-1 szál újhagyma
-1 tojás
-2,5 dkg liszt
-olaj a sütéshez
-só
A joghurtos mártogatóhoz:
-250 g görög joghurt
-1 citrom héja
-0,5 citrom leve
-frissen őrölt csili
-só.

Elkészítés:

A krumplit sós vízben főzzük meg, majd szedjük le a héját.
Rögtön törjük át egy krumpli nyomóval és még forrón adjuk hozzá a két konzerv tonhalat a benne lévő olajjal együtt.
Mivel még forró a krumpli, magába szívja majd a hal és az olaj összes ízét :-)
Sózzuk meg szórjuk bele az apróra vágott újhagymát és jól dolgozzuk el.
Tegyük félre hűlni.
Amikor lehűlt, dolgozzuk bele a tojást+ a lisztet és formázzunk csinos kis golyókat a masszából.
Forró olajban süssük pirosra és papír törlőn csöpögtessük le.

Alaposan mossunk meg egy citromot. Reszeljük le a héját és keverjük a görög joghurthoz.
A adjuk még hozzá a fél citrom levét, egy jó adag frissen őrölt csilit és sózzuk ízlés szerint.

Úgy a legfinomabb, ha frissen sütjük a golyókat és még forrón tálaljuk, a citromos-csilis joghurt kellemesen hideg.


Igazán friss, könnyű étel a nyári forróságban. 
Próbáljátok ki!

Ui: Megtörtént az eredményhirdetés, és: NYERTEM!!!! :-D

KÖSZÖNÖM!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...