2012. április 15., vasárnap

Reform pizza

Ennek a pizzának a graham liszt miatt nem lesz olyan a tésztája,mint a "hagyományos" testvérének.Nem olyan puha,inkább ropogós,és nem kel meg akkorára.De olyan finom és olyan egészséges, hogy biztos mindenki imádni fogja! :-)

Felirat hozzáadása



Hozzávalók :

150 ml tej
10 dkg fehér liszt
10 dkg sajt(edami vagy trappista)
1 db (gerezd) fokhagyma
15 dkg graham liszt
3.5 gramm szárított élesztő
1 csipet só
70 gramm sűrített paradicsom
1 csipet bazsaliom
1 csipet oregánó
5-10 dkg csirkemell sonka
5-10 dkg paprikás szalámi
1 db hagyma (kis fej!)
1 db erős zöldpaprika
1 tojás
1 csipet fruktóz
friss saláta a tetejére



A szárított élesztőt összekeverjük a langyos tejjel,és a cukorral,majd hagyjuk felfutni.
Egy tálba öntjük a kétféle lisztet,a sót,beleütjük a tojást,hozzáadjuk a megkelt kovászt és tésztává gyúrjuk,majd letakarva duplájára kelesztjük.
Közben a sűrített paradicsomot kis lábosban elkeverjük egy kevés vízzel,beletesszük az oregánót,a bazsalikomot és a zúzott fokhagymát,majd egyet "rottyantunk" rajta.
A tésztát olajjal megkent sütőlapra nyomkodjuk,megkenjük a paradicsomos szósszal,megszórjuk a sajttal,és rátesszük a többi feltétet.
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsül.
Ha elkészült,friss salátát tépkedünk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...