2012. április 13., péntek

Medvehagymás spenót borsikafüves mozzarellagolyókkal

Íme a recept, amit ígértem.
Aki szereti a spenótot,feltétlenül próbálja ki!







Hozzávalók :

-450g mirelit spenót
-150g medvehagyma
-1 liter tej
-2 zsömle
-100g mini mozzarella
-só,fehér bors,szerecsendió,borsikafű,fokhagyma pehely.
-1 ek. fokhagymás olaj (én kukoricacsíra olajat használtam)

Elkészítés:


Öntsük egy lábasba a tejet,tegyük bele a két zsömlét és a felengedett spenótot.
Ha a zsömle átázott,botmixerrel turmixoljuk össze.
Kezdjük el melegíteni.
A medvehagymát aprítsuk fel.
Mielőtt a spenót felforr,adjuk hozzá a felaprított hagyma felét,sózzuk,borsozzuk,fűszerezzük szerecsendióval,még egyszer turmixoljuk össze,majd forraljuk fel az egészet.
Miután egyet rottyant,húzzuk le a tűzről és keverjük bele a maradék medvehagymát.
A mozzarella golyókat szedjük át egy tálkába a leve nélkül,szórjuk meg borsikafűvel és fokhagyma pehellyel,és hempergessük meg a fűszerekben.
Tálaláskor a forró főzelék tetejére tegyünk a fűszeres sajtgolyókból,szórjuk meg egy kis medvehagymával és csöpögtessünk rá egy kis fokhagymás olajat.


Isteni finom,feltétlenül próbálják ki!


Ez a mennyiség ha előételként fogyasztjuk,akkor 4 főre elegendő,főételként pedig kettőre.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszi! :-) Egy medvehagymás receptversenyre született, de olyan jól sikerült ,hogy állandó tagja lesz a repertoáromnak. :-D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...