2012. április 14., szombat

Mangós-narancsos túrótorta (diabetikus)



Hozzávalók:

- 500 gramm túró
- 2 db tojás
- 1 db mangó
- 1 evőkanál olaj
- 25 gramm nyírfacukor
- 150 gramm tejföl
- 200 ml tejszín
- 1/2 csomag sütőpor
- 150 ml diabetikus joghurt(vagy natúr)
- 10 dkg diabetikus liszt
- 3 dkg keményítő
- 2 db narancs reszelt héja
- 20 szem édesítő (vagy 10 dkg nyírfacukor)
- 1 kis tasak zselatin
-1 kis tasak habfixáló


Elkészítés:


A lisztet,a keményítőt, nyírfacukrot és a sütőport elkeverjük,majd hozzáadjuk a joghurtot,a két tojást,az olajat és belereszeljük egy narancs héját,majd az egészet összedolgozzuk,és sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük.
Ha megsült,félretesszük hűlni. Ne ijedjünk meg,nem lesz magas a tészta!Ehhez a tortához csak egy leheletvékony alapot kell sütni.
A krémhez összekeverjük a túrót,a tejfölt,1 narancs reszelt héját,a 0.5 dl langyos vízben feloldott édesítőt(vagy a 10 dkg nyírfacukrot) és a narancs aromát.
A mangót kis kockákra vágjuk,megszórjuk 5 g nyírfacukorral,és ezt is hozzáadjuk.
A zselatint feloldjuk 0.5 dl langyos vízben,felforraljuk,majd langyosra hűtjük,és belekeverjük a krémbe.A tejszínt felverjük a habfixálóval,és óvatosan ezt is a krémbe forgatjuk,és az egészet a kihűlt tortalapra simítjuk.
Néhány órára a hűtőbe tesszük,hogy összeálljon.
A tetejét díszíthetjük egy kis mangóval és narancshéjjal.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...