2012. április 27., péntek

Mangós csirke "sáfrányos" rizzsel




Hozzávalók egy személyre:

-3 csirke alsó comb
-2 dkg kockázott bacon
-1 tk olaj
-30 dkg mangó
-1 dl víz
-só
-fehér bors
-szerecsendió
-fahéj
-friss görög bazsalikom
-5 dkg rizs
-1 csipet sáfrányos szeklice.



Elkészítés:

A csirkét sózzuk-borsozzuk és szórjuk meg szerecsendióval.
A rizst pici olajon pirítsuk meg, engedjük fel kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, szórjuk meg a sáfrányos szeklicével és tegyük fel főni. Ha felforrt, zárjuk el alatta a gázt, fedjük le és hagyjuk magára 15-20 percre. Ezalatt magába szívja a maradék nedvességet és puhára párolódik.
Leheletnyi olajon süssük meg a bacont, majd dobjuk rá a csirkecombokat és pirítsuk meg, hogy egy kis színt kapjon.Öntsük rá a vizet, nyomjuk bele a fokhagymát és pároljuk puhára. Eközben a folyadék nagy része el fog párologni. Csak akkor pótoljuk,ha teljesen elillan alóla, különben nem kell. A mangóból pont elég nedvesség fog kicsorogni.
Amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a kockára vágott mangót és hintsük meg egy gondolatnyi fahéjjal.
Egyet rottyantsunk rajta, és már kész is.
A "sáfrányos" rizzsel tálaljuk, és szórjuk meg a tetejét friss, aprított görög bazsalikommal.

Garantálom, hogy aki egyszer elkészíti, annál gyakran visszatérő vendég lesz. :-)))




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...