2012. április 27., péntek

Grillezett feta görög módra


Hozzávalók 1 személyre:


-15 dkg feta sajt
-1 kisebb paradicsom
-1 fél zöldpaprika
-5 dkg póréhagyma
-olíva olaj
-só
-görög fűszerkeverék vagy feta fűszerkeverék
-alufólia


(Ha nincs otthon egyik fűszerkeverékből sem, akkor bátran kísérletezzünk ki saját mediterrán ízvilágú keveréket! Mehet bele bazsalikom, oregano, zsálya, kakukkfű, tárkony, koriander, és még lehetne sorolni.)


Az elkészítés nagyon egyszerű:


A zöldségeket mossuk meg és aprítsuk fel.Sózzuk és fűszerezzük meg.
Tépjünk le két kb. 40 centi hosszú darab alufóliát és fektessük egymásra.
Kicsit hajtsuk fel a széleit,locsoljunk kis olíva olajat a fólia közepére és tegyük rá a zöldség felét.
Erre fektessük a feta sajtot, és szórjuk rá a megmaradt zöldséget.
Locsoljunk a tetejére is kevés olajat, majd nyomjuk össze a fóliát, hogy a gőz ne tudjon kiszökni.
Ha nincs otthon lehetőség grillezésre, akkor tegyük előmelegített sütőbe.
Amikor már mediterrán illatok kezdenek a konyhából az orrunkba kúszni, akkor (NAGYON ÓVATOSAN !!!) bontsuk szét a csomag tetejét, hogy pirulni tudjon a tartalma.
Ha szeretnénk hozzá pirítóst enni, akkor most dobjunk a rácsra a batyu mellé néhány szelet barna, vagy kukorica kenyeret.
Amikor itt-ott megpirul-megbarnul a teteje, akkor már vehetjük is elő a tányért-villát-jó étvágyat.


Görögországban ezt előételként szolgálják fel, friss kukorica kenyérrel.


Egy kis salátával, néhány pirítóssal, egy pohár borral önálló vacsora is lehet.


Én csilis-bazsalikomos csirkeszárnyat sütöttem hozzá, ez is tökéletesen kiegészíti.Csak készítsünk egy másik batyut. tegyük bele a kedvünk szerint fűszerezett csirkeszárnyat kis olajjal és egy löttyintésnyi vízzel, vagy borral, és mehet a sajt mellé a sütőbe.


Csak néhány percet kell ráfordítani, utána sül magától. Annyit meg egy szendviccsel is elbíbelődnénk.Tehát nincs több kifogás. Főzzünk egy személyre is!!!!!!!!!!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...