2012. április 14., szombat

Brokkolis rakott csülök


Hozzávalók:

-1,5 kg füstölt csülök
-1,5 kg brokkoli
-1 kg krumpli (én most kifliburgonyát használtam)
-5 dkg margarin
-5 dkg kukoricaliszt
-6 dl tej
-1,5 camambert sajt
-2 gerezd fokhagyma
-só, színes bors,szerecsendió
-pici olaj.


Elkészítés:

Főzzük meg a csülköt.Sózni nem kell, mert önmagában elég sós.
A krumplit is főzzük meg.
A brokkolit szedjük rózsáira,mossuk meg és kevés sós vízben pároljuk puhára.


A margarinból, kukoricalisztből és a tejből főzzünk besamel mártást, fűszerezzük sóval, borssal őrölt szerecsendióval,a 2 gerezd zúzott fokhagymával.
Aprítsuk fel a 1,5 camambert sajtot,az egyharmadát szórjuk bele, és főzzük, amíg elolvad benne.

Ha ez kész, akkor öntsük a mártást a leszűrt brokkolira és jól keverjük össze őket.
Egy nagyobb tepsit kenjünk ki olajjal, rendezzük el az alján a karikára vágott főtt krumplit.
Ha megfőtt a csülök, daraboljuk fel és fedjük be vele a krumplit,majd alaposan szórjuk meg frissen őrölt színes borssal.
Erre jön a sajtos-brokkolis réteg...


Osszuk el a tetején,hogy nagyjából befedje a husit, majd  a megmaradt camambert sajtot szórjuk szét a tetején.
Előmelegített forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg itt-ott megpirul a teteje.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...