a megadott 5 kötelező hozzávalót tartalmaznia kellett a kitalált ételnek.Persze hozzáadni bármit lehetett.
Nagyon izgalmasnak találtam, ezért be is neveztem az első fordulóra.
A kötelező hozzávalók a következőek voltak ( persze most a márka megnevezése nélkül) :
-Kukoricás kenyér
-Zsenge vajbab
-Asztali száraz fehérbor
-Bio vaj
-Szendvics camembert
"Amikor megláttam a hozzávalókat,arra gondoltam,hogy ez aztán a lehetetlen küldetés!Aztán legnagyobb meglepetésemre tíz perc sem telt bele,és máris kirajzolódott a fejemben ez a jó kis recept. És ami a legjobb:ISTENI FINOM LETT A VÉGEREDMÉNY!!! Kívánok sok hasonló sikerélményt mindenkinek,aki főz! "
A végeredmény:
És a recept:
120 g Vaj
450 g Vajbab
120 g Tihany camembert
1 dl Száraz fehérbor
25 dkg Kukorica kenyér
és még :
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db tojás
2 kiskanál só
1 kiskanál fehér bors
1 kiskanál szerecsendió
10 dkg bacon
7 dl tej
10 dkg liszt
4 dl olaj
30 dkg zsemlemorzsa
A felaprított vöröshagymát és a bacon kockákat kevés olajon megpirítjuk.Belenyomjuk a zúzott fokhagymát,ezzel is átforgatjuk,majd félretesszük hűlni.A felengedett vajbabot alaposan lecsepegtetjük,és kb. 1 centis darabokra aprítjuk.A kenyérszeleteket beáztatjuk,majd kinyomkodjuk és a babhoz adjuk.Beleütünk 2 tojást,sózzuk,fehér borssal ízesítjük és annyi zsemlemorzsát keverünk bele,hogy formázható legyen.Amikor langyosra hűlt,hozzákeverjük a hagymát és a bacont.Golyókat formázunk belőle,meghempergetjük a prézliben,és bő,forró olajban aranybarnára sütjük. A vajból,lisztből és a tejből besamel mártást készítünk,sózzuk,fehér borssal és szerecsendióval ízesítjük,majd beletesszük felaprított sajtot és a fehérbort,és folyamatosan kevergetve felforraljuk,illetve addig főzzük,amíg a sajt felolvad benne. Tálaláskor a golyókra csorgatjuk a szószt.Párolt rizs illik hozzá. Jó étvágyat!
Szuper kis kaja lett belőle,és ami még jobb, hogy meg is kaptam érte az elismerést:
Közönségszavazattal első helyezést értem el. :-)
Megnézheted itt :-)
Nyereményem egy gyönyörűséges WMF serpenyő volt.
Jó kis játék volt, örülök, hogy részt vehettem benne :-)
120 g Vaj
450 g Vajbab
120 g Tihany camembert
1 dl Száraz fehérbor
25 dkg Kukorica kenyér
és még :
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db tojás
2 kiskanál só
1 kiskanál fehér bors
1 kiskanál szerecsendió
10 dkg bacon
7 dl tej
10 dkg liszt
4 dl olaj
30 dkg zsemlemorzsa
ELKÉSZITÉS
A felaprított vöröshagymát és a bacon kockákat kevés olajon megpirítjuk.Belenyomjuk a zúzott fokhagymát,ezzel is átforgatjuk,majd félretesszük hűlni.A felengedett vajbabot alaposan lecsepegtetjük,és kb. 1 centis darabokra aprítjuk.A kenyérszeleteket beáztatjuk,majd kinyomkodjuk és a babhoz adjuk.Beleütünk 2 tojást,sózzuk,fehér borssal ízesítjük és annyi zsemlemorzsát keverünk bele,hogy formázható legyen.Amikor langyosra hűlt,hozzákeverjük a hagymát és a bacont.Golyókat formázunk belőle,meghempergetjük a prézliben,és bő,forró olajban aranybarnára sütjük. A vajból,lisztből és a tejből besamel mártást készítünk,sózzuk,fehér borssal és szerecsendióval ízesítjük,majd beletesszük felaprított sajtot és a fehérbort,és folyamatosan kevergetve felforraljuk,illetve addig főzzük,amíg a sajt felolvad benne. Tálaláskor a golyókra csorgatjuk a szószt.Párolt rizs illik hozzá. Jó étvágyat!
Szuper kis kaja lett belőle,és ami még jobb, hogy meg is kaptam érte az elismerést:
Közönségszavazattal első helyezést értem el. :-)
Megnézheted itt :-)
Nyereményem egy gyönyörűséges WMF serpenyő volt.
Jó kis játék volt, örülök, hogy részt vehettem benne :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése